Somt

St. Somt

Doelstelling

Onze doelstelling is het beheren, exploiteren en onderhouden van een manege bestaande uit gebouwen waarin een rijbak, stalgang, opslagruimte, foyer en keuken zijn gevestigd. In het kader van deze doelstelling heeft de manege tevens de beschikking over goed geoutilleerde buitenterreinen waaronder een ruime buitenbak, wedstrijdterrein(gras), een waterpartij en een ruime parkeerplaats. Met deze doelstelling bieden wij de ruimte voor het beoefenen van de paardensport zowel recreatief als competitief en denken daarbij te voldoen aan een bestaande behoefte op ons (paarden) eiland. De stichting heeft alle opstallen, terrein en bouwwerken in eigendom.

Bestuur

Voor de beleidsvoering van de St. Somt draagt een bestuur de verantwoordelijkheid voor financiën en onderhoud.

Secretaris Hannita de Wit 06- 21 88 28 00 hannitadewit@texel.com
Penningmeester Margriet Meijer 06- 36 15 49 67  meijhot@texel.com
Algemeen bestuurslid/foyer Annemarie Bot 06- 29 59 27 44  ambot@live.nl
Algemeen bestuurslid/foyer Nancy Wetsteen 06- 30 71 21 20  nancywetsteen@gmail.com

In het verleden bestond het bestuur van de St. Somt uit bestuurders van de men- en rij –vereniging, maar om eventuele belangenverstrengeling te voorkomen is sinds 14 februari 2005 gekozen voor een anderen samenstelling waarbij geen bestuursleden van de men- en ruiter –vereniging zitting kunnen nemen in het bestuur van de St. Somt. Verder is een belangrijk hoofddoel van het bestuur, er zonder uitzondering te zijn voor alle gebruikers van manege Akenburg, zonder enige uitzondering. Het bestuur van de St. Somt. is er veel aangelegen dat alle gebruikers van Akenburg de manege zien als hun clubhonk, waar zij zich prettig en thuis voelen. Als bestuur ijveren we er voor om de kosten voor zowel abonnementhouders als de verenigingen zo laag mogelijk te houden, waardoor een laagdrempelige instap kan worden gerealiseerd.

Organisatie en overlegstructuur

Het bestuur probeert d.m.v. het zogenoemde besturenoverleg, hetgeen twee keer per jaar plaats vindt, zo goed als mogelijk geïnformeerd te zijn met wat er zoal leeft bij de twee verenigingen. Daarvoor is open en transparant “besturen” een voorwaarde, van zowel de kant van het S.O.M.T. bestuur als die van de twee andere besturen. Eén keer per jaar vind er een gebruikersvergadering plaats, waarbij we wederzijds van gedachten kunnen wisselen ter bevordering van een transparante en nauwe samenwerking tussen de S.O.M.T., abonnementhouders, en de leden van de twee verenigingen. Dit platform kan een bijdrage leveren aan een goed en evenwichtig beleid.